bartender speed

Bartender speed kostar endast 12 900 kr!

Detta är en effektiv bartenderutbildning som pågår måndag-fredag under två veckor då med ett högt tempo. Denna kurs riktar sig främst till de som har lite erfarenhet bakom baren.
Många elever har efterfrågat en utbildning som är mer intensiv, så att eleverna blir färdigutbildade på kortare tid.

Bartenderyrket är ett språk för sig, vilket är det samma världen över. Det är viktigt att du kan hantera det fullt ut, och det är tillgången till detta språk vi erbjuder dig på IBS Academy.
En Gin Fizz, Cuba Libre, Dry Martini eller en Tom Collins skall smaka likadant och göras på samma sätt i Tokyo som i Stockholm.

Att vara en professionell bartender innebär att man är kunnig och säker på sitt yrke. Självsäkerheten kommer först när man har kunskap, i allt från tillverkningsprocesserna och historiken bakom öl/vin/whiskey samt ingredienserna i en mängd sprit och likörsorter. Detta krävs för att kunna olika tekniker och processer i baren och att veta t.ex. skillnaden mellan longdrinks, cocktails, shooters och shortdrinks, eller när du ska skaka/bygga en drink m.m.

Att vara en mixoligist är att kunna behärska hur drinkar gjordes förr i tiden samt hur man hanterar detta i modern tid. Det kallas ”old school bartending ” och ”new school bartending” och ni får lära er båda teknikerna under utbildingens gång, då ni bemöts av Sveriges elit som behärskar denna kunskap.

Vi har gemensamma drinkblandningar i klassen där vi blandar internationella drinkar som en bartender måste känna till.

Efter avslutad kurs kan du hantera baren på ett självsäkert sätt och därefter arbeta som bartender världen över. Professionell blir man av kunskap och erfarenhet.