Om oss

Om

Michel är grundaren samt huvudläraren på IBS Academy. Michel utbildade sig till bartender på Lindsey Hopkins, Miami i USA 1993 och arbetade därefter ett par år Los Angeles och deltog i flertalet drinktävlingar.
År 1995 blev Michel erbjuden att startar upp och driva en bar på Cypern vilket han nappade på. Under den perioden upptäckte Michel att det saknades ordentliga kunskaper inom baryrket och bestämde sig då för att åka tillbaka till Sverige och starta upp en bartenderskola.
Göteborgs Bartenderskola startade 1996 och har sedan dess utbildat 1000-tals elever som arbetar eller har arbetat runt om i världen på barer, restauranger, hotell samt öppnat upp egna restauranger/barer.
Skolan har även breddat sitt kursutbud under åren med flairing, servering, barista, kock, sommelier samt svensk alkohollag.
År 2005 förvärvade skolan Kastenhof herrgård där flertalet av utbildningarna bedrivs.
Michel ägde och drev Stars `n Bars under ett par års tid samt ordnat företagsarrangemang och bröllop på Kastenhof.
Michel håller fortfarande i våra utbildningar men anlitas flitigt av barägare samt restaurangägare där han skräddarsyr utbildningar för deras personal.
Då vi riktar oss globalt och inte bara i Sverige så bytte vi namn till IBS Academy för några år sedan men vår filosofi är densamma.