Information

En seriös skola som funnits länge i branschen

IBS Academy startade 1996, och var därmed den första bartenderskolan i Sverige. Vårt mål är att genom intensivutbildningar utbilda internationellt professionella bartenders.

Under våra år som vi har utbildat har vi skaffat oss ett mycket gott rykte både hos restaurangägare och leverantörer. Detta har gynnat i flertal samarbetsparters med spritleverantörer samt arbetsförfrågningar från krögare.

Skolan har ett gott rykte både i Sverige och utomlands. Vi har sedan starten breddat vårt kursutbud då restaurangägare ställer högre krav på sin personal och vill att personalen har en bredare kunskap och utbildning.

För att lyckas i branschen behöver man ha rätt personliget och en målsättning med yrke

Bartenderyrket

Bartenderyrket är ett språk för sig, vilket är det samma världen över. Det är viktigt att du kan hantera det fullt ut, och det är tillgången till detta språk vi erbjuder dig på Göteborgs Bartenderskola. En Gin Fizz, Cuba Libre, Dry Martini eller en Tom Collins skall smaka likadant och göras på samma sätt i Tokyo som i Åmål.

Att vara en professionell bartender innebär att man är kunnig och säker på sitt yrke. Självsäkerheten kommer först när man har kunskap, i allt från tillverkningsprocesserna och historiken bakom öl/vin/whiskey samt ingredienserna i en mängd sprit och likörsorter. Detta krävs för att kunna olika tekniker och processer i baren och att veta t.ex. skillnaden mellan longdrinks, cocktails, shooters och shortdrinks, eller när du ska skaka/bygga en drink m.m.

Att vara en mixoligist är att kunna behärska hur drinkar gjordes förr i tiden samt hur man hanterar detta i modern tid. Det kallas ”old school bartending ” och ”new school bartending” och ni får lära er båda teknikerna under utbildingens gång, då ni bemöts av Sveriges elit som behärskar denna kunskap.