Krögarutbildningar

Vi utbildar dig samt din personal så ni kan matcha kraven som ställs på restaurang. Se till att ni bemöter era gäster på ett tillfredsställande sätt, genom att vara snabba, ha kunskapen, vara effektiva och ha en god servicekänsla.

Samtliga intensivkurser ingår:

  • Vin
  • Öl
  • Servering
  • Barista
  • Barteknik & dryckeskunskap

Utbildningen hålls under fyra dagar och kostar 7 200 kr + moms.

VIN & ÖLUTBILDNING
Detta är en grundläggande vin/ölutbildning för de som arbetar i restaurangbranschen som vill ha mer kunskaper. Vi går igenom historian samt tillverkningsmetoder. Vilka smaker respektive dofter som är typiska för dem, vilken maträtt skulle passa? Dagen avslutas med provning på både öl/vin.

SERVERINGSUTBILDNING
Denna kurs riktar sig till de som vill arbeta inom restaurangbranschen och som behöver lära sig grundläggande serveringsteknik.
Under kursens gång går vi igenom förberedande arbete s.k.” mise en place”. Vi går igenom olika uppdukningar och i samband med detta olika servettbrytningar.

BARISTA BASIC
Vi går igenom kaffets historia samt olika tillverkningsmetoder. Hur man sköter en espressomaskin på rätt sätt då rengöring är A och O för ett gott kaffe. Vi går igenom en kaffemeny och espressobryggningens olika skeden. Vi tränar på dessa olika moment samt skumning av mjölk.

BARTEKNINK/DRYCKESKUNSKAP
En mixologist har goda kunskaper om alkoholdrycker, garnish och vet vilka metoder som används för att blanda drinkar m.m. Det gäller inte bara att behärska drinkrecept, det viktigaste är att veta hur drinkarna se skall se ut, smaka och hur de dricks.
Man behöver också veta när man skall skaka, bygga eller muddla en drink för att kunna göra det på rätt sätt. Ni får lära er vilken kategori drinkarna tillhör: om de är longdrinks, shooter, shots, klassiska drinkar, cocktail eller aperitifer?
Har ni ovanstående kunskap kan ni på rätt sätt bygga upp ert speedrack och drinkmeny på tillfredställande sätt.