Kock

Lär dig kockens alla knep

Idag vill krögarna vill ha ut mer av sin personal och därför krävs det mer erfarenhet och kunskap inom alla områden på en restaurang, även i köket. En anställd som har en bred kunskap blir uppskattad och attraktiv- då man man hjälpa till både i bar, servering och kök.

Utbildningen hålls av Joachim Johansson som till vardags driver J. mat & mer. Joachim har med sina över 30 år i branschen jobbat tillsammans med Sveriges absoluta kock och restaurang elit. Han har samlat på sig tävlingsmeriter från både Årets kock (SM i matlagning) och årets Eko kock.
Joachim har erfarenhet från både svenska och internationella stjärnrestauranger och har lärt upp otaligt många unga kockar att bli självgående köksproffs.
Som 3:e generationens krögare vet han vad som krävs av en restaurangpersonal idag och hur man på kort tid förser dem med rätt verktyg att lyckas!

Utbildningen hålls på Kastenhof herrgård som har ett komplett restaurangkök måndag-fredag mellan 10-15 under två veckors tid.
Vi går igenom bl. a recept förståelse, råvarukunskap, menyplanering, tillagningsmetoder, grundsåser, mat efter säsong och plating (uppläggning).
Utbildningen kommer att innefatta både teori och praktisk matlagning.
För att få igång känslan och smaklökarna med matlagning kommer vi att laga flera olika rätter varje dag. Vi hjälps åt med allt från grunden tills maten hamnar på tallriken på trevligt upplagt sätt.

Nästa kursstart är planerad till den 21 september.