Elevtycken

Eleverna tycker till…

Gustav Pettersson

Hej! 

Jag valde IBS för det verkade seriöst och givande. Jag hade inte någon speciell kunskap om vad yrket innebar och ville lära mig det mer, så jag gick Bartender master. Där läser du kurser som barista,bartender,serveringstillstånd, och barmanager. Jag ville få ett begrepp inom det mesta inom branschen så därför valde jag alla dem kurserna. Jag märkte inte minst på praktiken att det var väldigt givande. Det kändes på en gång som att jag var lika duktig som personalen som redan jobbade där (kunskapsmässigt) sen tar det lite tid att komma in i tempo och hur man arbetar. 

Jag rekommenderar verkligen IBS Bartender Master för dig som vill få ett begrepp inom ledarskap och bli en kunnig bartender. 
Det är inte enkelt och det är sträng utbildning men fantastiskt kul. Att lärarna är stränga är bara positivt för det är inte dans på rosor ute på de riktiga jobben märkte jag. I början är det bara att ta in kritiken och göra det bättre nästa gång, tillslut så blir det första klass på allt du gör. 

Så från att vara lite osäker om vad det var jag gav mig in på till att vilja arbeta med detta livet ut och att bli krögare känns hur kul som helst.
Nästa stopp på mitt schema är Nice i Frankrike där jag ska jobba inom bar och få inspiration och kunskap inom mat,dryck och entreprenörskap för att en dag öppna restaurang. Att få en certifikat från IBS är mycket givande i Europa!

Emily Jönsson

Hej!,

Jag heter Emily och jag valde IBS Academy för att jag vill ha en karriär inom yrket och den här skolan kändes mycket mer seriösare än dem utomlands.
Jag har gått Bartenderkomplett, detta var en 6 veckors kurs och jag har aldrig fått så mycket kunskap på kort tid.
Lektionerna är intensiva, men väldigt lärorika. Lärarna är mycket bra, de kan och de vet vad de håller på med! vilket gör det hela mycket mer seriösare.

Bartender utbildningen var på 4 veckor och det var himla skoj att stå bakom en bar för första gången och se det från andra sidan och få skaka drinkar och lära sig hur man bygger och kan använda alla olika spritsorter för att skapa magnifika drinkar.

Vinutbildningen, barista och serveringsutbildningen gör så att man känner sig redo att komma ut och jobba och inte behöver känna sig så bunden enbart till baren utan att man kan fylla en funktion på hela restaurangen.
Jag tycker man ska gå denna kurs om man satsar på ett seriöst yrke som ska hålla i längden.

Sara Ädelby

Jag valde IBS Academy, för att jag var och är fortfarande lärling på en Cocktailbar i min hemstad. Det va då dom som hade hört talas om skolan och sa att det var den bästa eftersom ryktet hade spridit sig bland mina kollegor.

Kollade själv in skolan och tyckte att den passade mig. Jag kan inte säga något annat än att jag valde rätt skola, har haft så fruktansvärt roligt och träffat många nya roliga människor. Lärarna är dom bästa, och man lär sig otroligt mycket av dom.

Rekommenderar denna skola för att det är väldigt seriöst och det är verkligen ingen lek.

Om du är osäker på vilken skola du ska gå? Var inte det längre, för HÄR är skolan du ska gå!

Olivia Zuhr

Jag valde IBS Academy för jag kände några som gått den och tyckte den var kanon, vilket de hade rätt i!
IBS är en otrolig rolig, detaljrik och seriös utbildning som ger dig med en gång, en väldgit bra insyn hur det är att jobba som bartender.

Det är ingen lätt kurs att gå om man har inställningen att de är bara att blanda drinkar. Man går djupare än så och alla måste vara där till 110 %, vilket man gör om man
tycker det är roligt!

Lärarna är professionella och har en väldigt bred kunskap om allt som har med bar, och restauranger att göra.
Kursplanen och upplägget var bra, att blanda de teoretiska med det praktiska gjorde det lättare att lära sig, och roligare!

Mina råd till er är att lyssna och verkligen ta in allt de säger, plugga varje dag och utnjyttja lärarna till max för att få en sån bra start på er karriär som möjligt.

Peter Miebach

Jag valde IBS efter några månaders letande och mycket tänkande, p.g.a. utav att den skolan föll mig väldigt mycket i smaken jag ville ha ut så mycket som möjligt av min utbildning.

Det är mycket duktiga lärare som gjort det mesta och sett hur barkulturen fungerar i olika delar av världen. Jag ångrar inte en sekund utav dom fyra veckorna jag spenderade i Göteborg!
Fick en kanon utbildning med alla möjligheter i världen att åka runt eller varför inte stanna hemma en sommar och sen åka till Sälen o jobba lite över vintern? Denna skola skulle jag rekommendera till alla som vill få ut något av sin utbildning.

Eleverna jag gick med var underbara vi blev ett riktigt gött gäng som fortfarande har kvar kontakten efter skolan. Ett gott ord från mig. Ta vara på tiden spendera den bra.

Detta är ingen kurs där du lär dig dricka alkohol utan ta hand om den och servera den till gästen på bästa möjliga sätt! Hitta en en grund att gå på sen bygger du en egen stege att klättra på! Grunden får du definitivt på skolan!

Peter fick arbete på sin praktikplats Scandic Crown, Göteborg.

Anna Pernevall

Hej, jag är en av alla de som har gått en bartenderutbildning på IBS. Varför har jag spenderat en massa pengar och lagt fyra veckor av mitt liv åt att sätta mig i skolbänken, när så många andra gör exakt samma sak?

Det är inte så svårt att inse att kunskap bakom baren är viktigt. Desto svårare är att välja bland alla de tusentals skolor som finns i Sverige och utomlands. När jag skulle boka min kurs var jag helt bestämd för en skola på Spanska solkusten, få de sista av sensommar värmen och stå på stranden och flaira, kunde det bli bättre?

Ja oj, såå mycket bättre det kunde bli!
När jag hittade IBS Academy i Göteborg var valet helt plötsligt väldigt enkelt. En seriös skola som erbjuder även andra utbildningar än bartender. Att det fanns så mycket att lära sig för att stå bakom baren kunde jag aldrig tänka mig, det handlar inte om att bara bland en drink, det är så mycket mer.
Se till att häng med från första dagen, första timmen, var beredd på att huvudet kommer bli fullproppat av lärarnas breda och djupa kunskaper, va inte nonchalant utan ta verkligen vara på det de säger, du kommer antagligen aldrig få så många bra tips i framtiden!

Om du vill satsa på detta yrke och komma långt så välj denna skola! Jag har inte enbart fått bartenderkunskaper utan även hjälp i det svåra vägskälet man står inför i denna ålder och framförallt har jag haft otroligt roligt under kursen med lärarna och alla nya vänner 😀

Anna sökte praktik på TGI Friday i Malmö, där hon även fick extra arbete. Nu har hon flyttat till Oslo för att arbeta.

Robin Oddhammar

Efter att ha fått hotellutbildning i England, där jag även bodde och jobbade under en lång period (har även varit hotellansvarig på hotell i Göteborg), känner jag mig väldigt mångsidig och flexibel inom den branschen – det enda som saknades var bartenderutbildning, vilket jag personligen tycker ingår i stort sett i samma genre.

Att jag skulle utbilda mig i Sverige tvekade jag inte på och när jag fick nys om Sveriges Restaurang- och Barutbildning fanns det ingen tvekan om att det var just här jag skulle vara.

Anledningen var att allting verkade strukturerat, seriöst och dessutom hade jag fått endast positiva kommentarer från tidigare elever på denna utbildning.

Briljanta faciliteter och ett kanonutbud med alla möjliga sorters drycker hjälper en oerhört mycket – lärarna vill verkligen göra dig så fulländad det går. Du kommer inte att ångra ditt val att utbilda dig hos Sveriges Restaurang- och Barutbildning.

Robin fick arbete på Beefeater Inn och på Il Trullo direkt efter avslutad utbildning.

Christoffer Tenggren

Anledningen till att jag gick min barutbildning just här var för att den verkade väldigt seriös, till skillnad mot vissa kurser som finns i t.ex. medelhavsområdet. Jag blev även tipsad av min kompis som hade gått kursen under första delen av sommaren.

Innan kursen gick jag Hotell- och restaurangprogrammet med inriktning servering på gymnasiet plus att jag hade jobbat ett par månader hos Oleary’s restaurang och bar i Trollhättan. Detta hade i viss mån gett mig kunskaper om baryrket, men inte på långa vägar tillräckligt vilket jag upptäckte redan första dagen på skolan.

Utbildningen i sig är fruktansvärt lärorik men samtidigt tuff. Mycket kunskap om yrket vilket ger djup respekt. Det är en god idé att ta mycket hjälp av dem med andra ord! Christoffer arbetar idag aktivt som bartender på O´learys i Trollhättan

Anna Christoffersson

Anledningen till att jag valde denna skola var för att den verkade kunna ge mig den kunskap jag var ute efter. Och nu när jag är färdig med kursen så har jag absolut material för att kunna bli en utav de bästa bakom baren.Om du inte har motivation för att lära dig nya saker och plugga, så kanske du ska åka några veckor till Grekland istället.

Men för er som väljer att åka hit, ta vara på tiden och lyssna på vad lärarna har att ge till dig (för det är mycket!). Det handlar inte bara om att kunna blanda massa drinkar med olika och roliga namn utan det är så mycket mer.
Man måste lära sig mycket från grunden, såsom formler och alla ingredienser man använder. Du får även chansen att prova på allt praktiskt inom yrket, vilket har varit väldigt skoj.

Mitt mål nu efter utbildningen är att ge mig ut i arbetslivet och skaffa mig erfarenhet och kanske i framtiden kunna bli lika proffsig som mina lärare.

Så är du sugen och känner att du strävar efter intressanta kunskaper så ska du välja Sveriges Restaurang & Barutbildning. Lycka till och plugga hårt!

Anna arbetar just nu som bartender på Harrys i Sälen. När säsongen är slut beger hon sig hotell Skansen,restaurang Sand i Båstad. Hon är anställd på båda ställena.

Gordon Büttner

Anledningen till att jag valde just denna utbildning och skola är för den verkade kunna erbjuda mig dom kunskaperna jag letat efter, helt enkelt det som krävs för att kunna bli en professionell och internationell bartender.

Efter en del forskning på internet verkade denna skola helt klart vara det bästa alternativet p. g. a. den höga nivån på bland annat utbildningen, lärarna och dess rykte.

Jag verkligen säga att alla pluggandet har lönat sig och jag är nöjd att jag valde denna utbildning. Eftersom jag egentligen bor i Berlin bodde jag under min utbildning på skolans internatboende Kastenhof vilket erbjöd mig en god studiemiljö och den lugn och ro jag behövde.

Så om du vill lyckas inom restaurangbranschen och bli en firstclass bartender kan jag verkligen rekommendera IBS Academy som det rätta valet.