Bartenderutbildning 4 veckor

Vi ser till att våra elever får en kvalitetsgaranti. Den kunskap som eleverna besitter efter avslutad utbildning är mycket stor tack vare våra kunniga lärare samt sponsorer.

De drinkblandningar samt produktprovningar som vi har dagligen sponsras av bl.a.

Detta är en bartenderutbildning som pågår under fyra veckor måndag-fredag.

Bartenderyrket är ett språk för sig, vilket är det samma världen över. Det är viktigt att du kan hantera det fullt ut, och det är tillgången till detta språk vi erbjuder dig på IBS Academy.
En Gin Fizz, Cuba Libre, Dry Martini eller en Tom Collins skall smaka likadant och göras på samma sätt i Tokyo som i Åmål.

Att vara en professionell bartender innebär att man är kunnig och säker på sitt yrke. Självsäkerheten kommer först när man har kunskap, i allt från tillverkningsprocesserna och historiken bakom öl/vin/whiskey samt ingredienserna i en mängd sprit och likörsorter. Detta krävs för att kunna olika tekniker och processer i baren och att veta t.ex. skillnaden mellan longdrinks, cocktails, shooters och shortdrinks, eller när du ska skaka/bygga en drink m.m.

Att vara en mixoligist är att kunna behärska hur drinkar gjordes förr i tiden samt hur man hanterar detta i modern tid. Det kallas ”old school bartending ” och ”new school bartending” och ni får lära er båda teknikerna under utbildingens gång, då ni bemöts av Sveriges elit som behärskar denna kunskap.

Passa på och boka en barista basic i samband med bartenderutbildningen för endast 1 500 kr.