Restaurang management

Vi ser till att våra elever får en kvalitetsgaranti. Den kunskap som eleverna besitter efter avslutad utbildning är mycket stor tack vare våra kunniga lärare samt sponsorer.

De drinkblandningar samt produktprovningar som vi har dagligen sponsras av bl.a.

Restaurang management kostar endast 30 000 kr! 

Specialerbjudande! I restaurang management paketet ingår Bartender Speed, Kockutbildningen samt boende (värde 35 900 kr)
Passa på och lägg till kurs i svensk alkohollag för endast 3 000 kr (värde 4 000 kr).

Detta är en effektiv utbildning som pågår måndag-fredag under fyra veckor då med ett högt tempo. De två första veckorna läser man baretenderkursen följt av vår kockutbildning. Boende ingår under kurstiden i vårt ”Orangeriet” 

Bartender Speed- Att vara en professionell bartender innebär att man är kunnig och säker på sitt yrke. Självsäkerheten kommer först när man har kunskap, i allt från tillverkningsprocesserna och historiken bakom öl/vin/whiskey samt ingredienserna i en mängd sprit och likörsorter. Detta krävs för att kunna olika tekniker och processer i baren och att veta t.ex. skillnaden mellan longdrinks, cocktails, shooters och shortdrinks, eller när du ska skaka/bygga en drink m.m.

Att vara en mixoligist är att kunna behärska hur drinkar gjordes förr i tiden samt hur man hanterar detta i modern tid. Det kallas ”old school bartending ” och ”new school bartending” och ni får lära er båda teknikerna under utbildingens gång, då ni bemöts av Sveriges elit som behärskar denna kunskap.

Kockutbildning- Idag vill krögarna vill ha ut mer av sin personal och därför krävs det mer erfarenhet och kunskap inom alla områden på en restaurang, även i köket. En anställd som har en bred kunskap blir uppskattad och attraktiv- då man man hjälpa till både i bar, servering och kök. Utbildningen hålls på Kastenhof herrgård som har ett komplett restaurangkök måndag-fredag mellan 10-15 under två veckors tid.

Vi går igenom bl. a recept förståelse, råvarukunskap, menyplanering, tillagningsmetoder, grundsåser, mat efter säsong och plating (uppläggning).
Utbildningen kommer att innefatta både teori och praktisk matlagning.
För att få igång känslan och smaklökarna med matlagning kommer vi att laga flera olika rätter varje dag. Vi hjälps åt med allt från grunden tills maten hamnar på tallriken på trevligt upplagt sätt.

Som krögare vet vi vad som krävs av en restaurangpersonal idag och hur man på kort tid förser dem med rätt verktyg att lyckas!

Efter avslutade kurser kan du hantera baren samt köket på ett självsäkert sätt och vara behjälplig på båda områden vilket ökar chanserna till att få arbete.